Voetensteun

Posted on:

Waarom kan een voetensteun bijdragen aan een meer ergonomische werkhouding?

Tijdens het zitten dienen de voeten plat op de grond te rusten. Dit is echter niet altijd mogelijk. De zithoogte van de stoel is namelijk gerelateerd aan de hoogte van het bureau. De armleuningen dienen zich immers op het niveau van het werkblad te bevinden, waarbij de ellebogen comfortabel op het bureau rusten zonder de schouders op te trekken.

Helaas heeft niet ieder kantoor de beschikking over instelbare bureaus. Het probleem dat zich dus voor kan doen is dat de voeten bij een juiste afstelling van de stoel iets van de grond af komen. Met name kortere mensen kunnen hier last van hebben.

Een voetensteun voor onder het bureau kan dit probleem oplossen. Het zorgt voor een betere houding achter de computer en draagt bij aan een betere doorbloeding van de benen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetensteun?

De voetensteun dient bij voorkeur in hoogte te verstellen zijn. Bij sommige voetensteunen is daarnaast nog de hellingshoek van het steunvlak instelbaar. Dit kan bijvoorbeeld stapsgewijs of variabel. Let er wel op dat het hellingsvlak goed vastgezet kan worden. Verder zijn sterkte en stabiliteit belangrijk. Tot slot zou het contact oppervlak met de voeten anti-slip moeten zijn.