CPU houder

Posted on:

Waar kun je de kast van je computer (ofwel CPU) het beste plaatsen?

Een desktop PC kan zowel op je werkblad als op de vloer flink in de weg staan. Dit leidt tot diverse problemen:

  • Het belangrijkste nadeel van plaatsing op de vloer is dat het de bewegingsvrijheid van benen/voeten kan beperken. Dit kan leiden tot een geforceerde / onjuiste zithouding en daarmee ook tot RSI klachten. Daarnaast is plaatsing op de vloer erg onpraktisch met stofzuigen.
  • Plaatsing van de PC op het bureau heeft als voornaamste nadeel dat de oppervlakte van het werkvlak beperkt wordt door zowel de CPU als alle kabels die over het bureaublad lopen. Minder ruimte dus om monitor en toetsenbord op een juiste manier te kunnen plaatsen; en bovendien lastig om andere producten als een documenthouder fatsoenlijk te kunnen gebruiken. Daarnaast komt ook hier weer om de hoek kijken dat de werkplek op deze manier lastig schoon te maken is.

Met een CPU houder kunnen bovenstaande problemen opgelost worden. De CPU wordt hierbij onder het bureau bevestigd. Er zijn tal van varianten te koop, bijvoorbeeld: draaibaar, uitschuifbaar en horizontale/verticale plaatsing. De keuze hierin hangt af van je persoonlijke situatie en type PC. Let hierbij ook op voldoende draagvermogen.

Conclusie

Een CPU houder zorgt voor een opgeruimd bureau (een net ingerichte werkplek zorgt voor minder stress), schonere werkomgeving (plus minder tijd/kosten voor schoonmaken) en geen hinder voor benen/voeten. Overige voordelen zijn dat je CPU beter beschermd is tegen beschadiging en een CPU houder vertragend werkt tegen diefstal.